Rendszergazdai feladatok

Rendszergazdai feladatok

Legyen “rendszergazdaságos”!

Napjaink gazdasági helyzetében a vállalkozások költségmegtakarításának áldozatául eshet az informatikai hálózat szakszerű kialakítása és/vagy a rendszergazdai feladatok ellátása is.

A rosszul megtervezett és kialakított hálózat nem csak a munkavégzést hátráltathatja, de a késedelem esetenként komoly anyagi károkat is okozhat.

Az informatikai hálózatot hozzáértőkkel megterveztetni a költségek szempontjából is gazdaságosabb. A szakember gárda tervezte/építette hálózat több szakember számos területen szerzett tapasztalatának figyelembe vételével készül.

Amennyiben a jól megtervezett és kiépített hálózat mellé még előfizetéses rendszerű felügyelet is tartozik, akkor a folyamatos felügyelet miatt gyorsabban lehet az esetleges problémát elhárítani.

A jól működő informatikai hálózat a cégek hatékony működésének alapfeltétele a 21. században.

Felkeltettük érdeklődését?
Egyeztessünk időpontot!

Részletesen

Miért érdemes egy cégre bízni a rendszergazdai feladatokat?

aA problémák sokkal gyorsabban kerülnek elhárításra, a feladatok sokkal nagyobb valószínűséggel és gyorsabban zárulnak le sikerrel. Nem csak egyetlen rendszergazda tudására kell támaszkodni, hanem több tízévnyi tapasztalat gyűlik össze egy-egy rendszergazda cég mögött. A felhalmozott, szerteágazó tudás segítségével könnyebben lehet megtervezni az informatikai fejlesztéseket, költséghatékonyabban lehet üzemeltetni az informatikai rendszert.

Ha nem rendszergazdával oldjuk meg az informatikai problémákat, hanem egy hozzáértő ismerőssel, akkor fenáll a veszély, hogy az ismerős nem akkor ér rá, amikor nekünk szükségünk lenne rá. Nem lehet számonkérni rajta a megoldatlan problémákat. Kellemetlenül érezhetjük magunkat, amiért állandóan szívességet kell kérnünk tőle. Eljöhet az a nap, amikor egy problémára már nem talál megoldást.

A cég szolgáltatásait csak olyan mértékben kell igénybe venni, amennyire szükség van. Egy főállású rendszergazdának akkor is fizetni kell, ha épp nem akad semmi dolga.

Egy kiszervezett cég soha nem megy szabadságra és nem betegszik meg.

Miért érdemes előfizetéses rendszerben megvenni a szolgáltatásokat?

aEz egy kicsit olyan, mint a társadalombiztosítás. Mindenki folyamatosan fizeti, de ha szerencséje van, akkor csak ritkán vagy soha nem kell igénybe vennie.

Az előfizetéses rendszergazdai csomag annyival jobb, hogy akkor is nyújt szolgáltatást, ha a rendszer nem “beteg” éppen. Folyamatos karbantartás, monitorozás, mentések, visszaellenőrzések történnek a háttérben. Ha pedig beüt a baj, azonnal van kihez fordulni. Ráadásul a rendszergazdának nem kell több órát eltöltenie a rendszer feltérképezésével és megismerésével, az esetleges változások utólagos lekövetésével, mint egy eseti megbízással érkező szakembernek.

Ha nem mindegy, hogy a kritikus informatikai szolgáltatások mennyi ideig esnek ki, akkor hatékony segítséget csak ez a módszer jelenthet.

Hogyan lehet “rendszergazdaságos”?

aÁltalában igaznak mondható az, hogy kétféleképpen választhatunk, jót vagy olcsót. Jelen esetben a harmadik lehetőség a “rendszergazdaságos”.
A “rendszergazdaságosság” szójátékával a cég hatékonyságáról beszélünk a költségek optimális szinten tartása mellett.

Amennyiben egy cég végzi a hálózat tervezését/ kiépítését majd a felügyeletét is, sok felesleges körülménytől és költségtől megszabadulhat ahhoz a helyzethez képest, amikor a rendszergazda külön feladata, hogy egy “idegen rendszerben kiismerje magát”. A “rendszergazdaságosságban” elsődleges szempont, hogy hiba esetén rövidebb a fennakadás a munkavégzésben.

Az előfizetéses rendszerrel biztonságért fizet. Ha kevesebbet találkozik a rendszergazdájával, nem azt jelenti, hogy nem történik munkavégzés. Azt jelenti, hogy a megbízott cég ( rendszergazda ) a rendszer kiépítését és felügyeletét olyan jól végezte a kezdetektől fogva, hogy vállalkozásának a folyamatos munkavégzést láthatatlanul biztosítja egy stabil informatikai rendszeren keresztül.

Ha vállalkozása “rendszergazdaságos”, akkor hatékonyan végezheti munkáját optimális költségek mellett.